Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009



    ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BLOG



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
 ΤΟ BLOG
To blog έχει κατασκευαστεί για να αναρτώνται οι εργασίες των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα . Οι εργασίες αυτές είναι η προσωπική δουλειά και συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. Με αφετηρία το υλικό που θα συγκεντρωθεί (κείμενα, πίνακες, εικόνες, κλπ) θα γίνει στη συνέχεια η επεξεργασία, ταξινόμηση και σύνθεσή του .Μετά από αυτό το στάδιο θα γίνει η τελική παρουσίαση του προγράμματος. Η παρουσίαση θα γίνει συνοπτικά με τη μορφή power point και αναλυτικά  σε μορφή βιβλίου και C.D.
Μετά από κάθε ανάρτηση είναι δυνατό να υποβάλονται σχόλια ή αξιολογήσεις τα οποία θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος.
Οδηγίες για την εγγραφή στις αναρτήσεις.
1. Θα λάβετε ένα μήνυμα e-mail από το blog  το οποίο σας ζητά συμβάλετε ως συνεργάτες στο ιστολόγιο. Το μήνυμα έχει την παρακάτω μορφή.
2. Ενεργοποιείτε το μήνυμα ( το ποντίκι με χεράκι πάνω σε αυτό) και εγγράφεστε στο blog.
3. Για την εγγραφή θα σας ζητηθεί το e-mail και ένας κωδικός πρόσβασης τον οποίο εσείς θα δώσετε. (και να το θυμάστε επίσης)
4. Μετά την εγγραφή, σας είναι δυνατό να κάνετε αναρτήσεις. Πατάτε το σύνδεσμο ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ και σας ανοίγει μια σελίδα που μοιάζει με το word σε μικρό μέγεθος. Μπορείτε α) με αντιγραφή από το word (το δικό σας )  και επικόλληση  στην ανάρτηση να μεταφέρετε το κείμενό σας στο blog. β) να γράψετε κατευθείαν στο blog.
5. Μετά την εγγραφή στην ανάρτηση ή την επικόλληση, μπορείτε να δείτε πως θα παρουσιαστεί με την επιλογή Προεπισκόπηση. Αν δεν θέλετε να δημοσιεύσετε  την εργασία σας, μπορείτε να την αποθηκεύσετε. (ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΡΑ) Αν θέλετε να τη δημοσιεύσετε ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. .
6. Η διόρθωση ή η συμπλήρωση είναι εφικτές με την επιλογή ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ.
7. Σε κάθε εργασία θα αναφέρετε στη θέση Ετικέτες το τομέα στον οποίο ανήκει . Η  επιλογή στις ετικέτες είναι ανάμεσα στα :  ΓΕΝΙΚΟ ΜΕΡΟΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ-ΓΛΥΠΤΙΚΗ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ.
ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ-ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΜΑ  ΜΠΟΡΕΙΤΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.

1 σχόλιο: